4 mei herdenking in Zoetermeer

Normal 2015 zoetermeer  oorlogsmonument  02
Afbeelding: Wikimedia

Zoetermeer, 21 april 2020 – Door de coronamaatregelen verloopt de herdenking op 4 mei 2020 bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark anders dan andere jaren. De gebruikelijke herdenking met voorafgaand de stille tocht zal dit jaar niet plaatsvinden. De gemeente Zoetermeer verzoekt inwoners om op 4 mei de hele dag de vlag halfstok te hangen en er is deze dag tussen 12.00 en 19.30 uur de gelegenheid om een bloemstuk te leggen bij het oorlogsmonument.

Op 4 mei herdenken wij alle burgers en militairen die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Bloemen leggen bij het oorlogsmonument

De gemeente Zoetermeer geeft inwoners de mogelijkheid om op 4 mei, met inachtneming van de RIVM voorschriften, tussen 12.00 en 19.30 uur zelf bloemen of een bloemstuk te leggen bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark. Burgemeester Jan Pieter Lokker en zijn vrouw leggen om 18.45 uur met een lid van scoutinggroep John McCormick twee bloemstukken bij het graf van John McCormick bij de Oude Kerk. Vervolgens vertrekt de burgemeester met zijn vrouw naar het Wilhelminapark. Daar leggen zij rond 19.00 uur een krans bij het oorlogsmonument. Vervolgens leggen ook een vertegenwoordiging van de gemeenteraad en het Contact Oud Mariniers een krans bij het monument. U kunt dit moment live volgen via de facebookpagina van de gemeente Zoetermeer. In het Wilhelminapark worden door de gemeente diverse maatregelen genomen zodat iedereen veilig kan herdenken.

Toespraak burgemeester Lokker

Burgemeester Jan Pieter Lokker zal geen toespraak houden bij het leggen van de bloemen in het Wilhelminapark. Zijn toespraak is via een videoboodschap samen met het 4 mei gedicht op 4 mei vanaf 12.00 uur te bekijken via de website van de gemeente en de gemeentelijke social media kanalen.

Vlag halfstok

Om inwoners de gelegenheid te geven te herdenken wordt aan iedereen gevraagd op 4 mei de hele dag de vlag halfstok te hangen. Bij het Stadhuis en het Herdenkingsmonument in het Wilhelminapark hangt op 4 mei de hele dag de Nederlandse vlag halfstok en bij de Oude Kerk de Nederlandse- en Amerikaanse vlag.

Adverteren op ZoetermeerActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op ZoetermeerActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Zoetermeer
05:00

18° C

Lichtbewolkt

0.45 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief