Arrestatie van jonge verdachte voor zware mishandeling 9-jarige

4 maanden geleden gepubliceerd

Een 13-jarige jongen uit Zoetermeer is aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 9-jarige jongen. De mishandeling vond plaats op het Schipluidenpad in Zoetermeer op zaterdag 23 maart. De verdachte heeft zich gemeld bij de politie na een getuigenoproep en wordt verder verhoord.

Melding en herkenning

De politie had op maandag 25 maart een getuigenoproep gedaan, waarin ook een signalement werd verspreid op basis van de verklaring van het slachtoffer. Een ouder herkende de zoon in het signalement en nam contact op met de politie. De verdachte heeft zich vervolgens bij het bureau gemeld.

Incident in de speeltuin

Het 9-jarige slachtoffer was aan het spelen in de speeltuin op het Schipluidenpad toen bij een balspel een voorbijganger werd geraakt. Als reactie hierop werd de jongen door deze persoon zo hard in het gezicht geslagen dat hij ernstig gezichtsletsel opliep en medische behandeling nodig had.

Onderzoek loopt nog

De politie was direct een onderzoek gestart en heeft onder meer camerabeelden in de omgeving van het incident veiliggesteld. Het onderzoek naar de camerabeelden is nog gaande en deze konden nog niet worden verspreid voor de opsporing van de verdachte.