Racefietser meldt zich na tonen beelden in opsporingsprogramma's

4 maanden geleden gepubliceerd

Een 39-jarige man uit Berkel en Rodenrijs is op maandag 18 maart aangehouden door de politie. Deze man wordt verdacht van een zedendelict dat plaatsvond op maandag 28 augustus aan de Tintlaan in Zoetermeer. De beelden van de verdachte werden op dinsdag 5 maart getoond in de opsporingsprogramma’s Team West en Opsporing Verzocht, waarna de man zichzelf meldde.

Incident

Op maandag 28 augustus rond 18.30 uur waren twee meisjes aan het spelen in de omgeving van de Tintlaan en de Derde Stationsstraat in Zoetermeer. Een racefietser stopte bij de meisjes en toonde meerdere keren zijn geslachtsdeel. Vervolgens reed de racefietser weer weg.

Arrestatie

Na het tonen van beelden van de verdachte in de opsporingsprogramma’s Team West en Opsporing Verzocht en op sociale media, heeft de politie meerdere tips ontvangen. De man meldde zich vervolgens zelf aan en is op maandag 18 maart aangehouden. Hij zit momenteel nog vast en wordt gehoord.

Opsporingsprogramma’s

De politie werkt samen met verschillende lokale en regionale omroepen op het gebied van opsporingscommunicatie. Via opsporingsprogramma’s worden burgers gevraagd om mee te helpen bij het oplossen van misdrijven. Regelmatig worden in deze programma’s camerabeelden van verdachten getoond. Deze aanpak blijkt effectief, aangezien zaken regelmatig worden opgelost dankzij tips van kijkers. Na de arrestatie van deze verdachte, zijn de beelden zoals gebruikelijk verwijderd.