Babbeltruc in Zoetermeer: Gepensioneerde man verliest spaargeld

9 maanden geleden gepubliceerd

Een 69-jarige gepensioneerde man is slachtoffer geworden van een babbeltruc in Zoetermeer. Het incident vond plaats op woensdagmiddag 30 mei rond 16.00 uur. De man verloor al zijn spaargeld aan twee onbekende mannen.

Details van het delict

De gepensioneerde man werd aangesproken door een Engelstalige man die wegliep bij een geldautomaat op de Quirinegang in Zoetermeer. Deze man beweerde dat hij 4 miljoen euro had gewonnen in een loterij en dat hij terminaal ziek was.

Er voegde zich vervolgens een tweede man bij het gesprek, die zich voordeed als dokter. De Engelstalige man deed een voorstel: als zij allebei 30 duizend euro zouden inleggen, konden ze het winnende lot overnemen.

Het verlies

Op donderdagochtend 31 mei rond 10.30 uur haalde de 69-jarige man 27.000 euro uit zijn kluis en liep terug naar de twee mannen die in een auto op hem wachtten. Met een smoes stuurden ze hem weg. Bij terugkomst waren beide verdachten verdwenen, samen met zijn rugtas vol met al zijn spaargeld.

Oproep tot informatie

Er zijn beelden van de twee mannen getoond in uitzendingen van opsporingsprogramma’s. De recherche vraagt om informatie over deze verdachten of over deze zaak. Als u informatie heeft, kunt u contact opnemen met de opsporingstiplijn. Als u liever anoniem blijft, kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem.