Burgemeester Lokker deelt lintjes dit jaar telefonisch uit

Normal orangemedalnetherlands
Afbeelding: Wikimedia

Zoetermeer, 24 april 2020 – Voor het eerst ín de geschiedenis vindt de jaarlijkse lintjesregen per telefoon plaats. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kan de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen niet zoals gebruikelijk in het Stadstheater plaatsvinden. Burgemeester Lokker belt 24 april in de ochtend de vijftien inwoners die een Koninklijke onderscheiding ontvangen persoonlijk op. Eén inwoner ontvangt de felicitaties telefonisch van de minister van Defensie. De feestelijke decoratie zal op een later moment alsnog plaatsvinden.

Tijdens de jaarlijkse ‘lintjesregen’ wordt een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan inwoners voor hun, vaak belangeloze, inzet voor de medemens en de maatschappij. Burgemeester Lokker: “Dit zeer bijzondere moment voor een aantal Zoetermeerders laten we niet ongemerkt voorbij gaan. En in overleg met de Kanselarij der Nederlandse Orden zoeken we na de coronacrisis naar een geschikt moment om alsnog alle gedecoreerden in het zonnetje te zetten in het bijzijn van hun familie, vrienden en collega’s. Met de verdiende toespraak en de uitreiking van de versierselen die bij de onderscheiding horen.”

Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau worden benoemd:

Mevrouw M.M. van Bruggen-Werkman, De heer E. van Dijk, De heer R. Fatingan, Mevrouw M.J. Fortuijn-Neele, De heer H.C. van der Goes, Mevrouw C. Laheij, De heer J.H.W.G. Leveau, De heer R. Meurs, Mevrouw P.M. van den Poot, Mevrouw H. Veersma en De heer G.C.G.M. Wennen.

Tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau worden benoemd:

De heer J.E. Graniewski, De heer W.C.M. Kokx, De heer J.E. Korsel en De heer H.P.A. Nawijn.

Tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau wordt benoemd:

De heer W.C. Borawitz (de heer Borawitz ontvangt het besluit via de minister van Defensie).

Adverteren op ZoetermeerActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op ZoetermeerActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Zoetermeer
04:43

18° C

Lichtbewolkt

0.45 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief