Gratis Bomen Uitdelen in Zoetermeer

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Over het Initiatief

GeuzeGroen, een MeerBomenNu hub in Zoetermeer, organiseert een evenement op zondag 3 maart, waarbij honderden bomen gratis weggegeven worden. Van november tot en met februari oogst GeuzeGroen zaailingen in parken in Zoetermeer, met de hulp van talloze vrijwilligers. Deze zaailingen zijn afkomstig van bomen die op locaties staan waar ze nooit kunnen uitgroeien tot volwaardige bomen - vanwege geplande bouwactiviteiten, te dichte beplanting of aanstaand onderhoud.

De vrijwilligers verwijderen de jonge boompjes en laten ze overwinteren totdat ze naar hun nieuwe locatie kunnen worden overgeplaatst. Dit kan een haag zijn op boerenland, de rand van een voedselbos of in een particuliere tuin.

Gratis Bomen voor Iedereen

De struiken en boompjes die momenteel in de hub staan, zijn beschikbaar voor iedereen die er een geschikte plek voor heeft. De bomen en struiken die weggegeven worden, zijn inheems en variëren in hoogte van 40 tot 200 cm.

Bezoek de Locatie

Geïnteresseerden kunnen op 3 maart tussen 13.00 en 16.00 uur langskomen aan de Edisonstraat, bij het voormalige Volkstuincomplex tegenover nummer 200, om een of meerdere bomen op te halen. Mis deze kans niet om gratis bomen te bemachtigen en een bijdrage te leveren aan het vergroenen van de omgeving.