HagaZiekenhuis Zoetermeer verplaatst IC-patiënten naar Den Haag

10 maanden geleden gepubliceerd

Het HagaZiekenhuis in Zoetermeer heeft aangekondigd dat het zijn IC-patiënten voortaan in Den Haag zal behandelen. Dit nieuws is met onaangename verrassing ontvangen door de gemeente Zoetermeer.

Reactie van de gemeente

Wethouder Ingeborg Ter Laak van de gemeente Zoetermeer heeft gereageerd op dit nieuws. Ze geeft aan dat de gemeente zeer onaangenaam verrast is door de sluiting van de Intensive Care van het Zoetermeerse ziekenhuis. Volgens de wethouder voelt de gemeente zich hierdoor overvallen, vooral omdat ze de afgelopen periode samen met het HagaZiekenhuis hebben gewerkt aan het opbouwen van een vertrouwensrelatie.

Toekomstbestendig ziekenhuis

Ondanks dit incident, rekent wethouder Ter Laak erop dat er gezamenlijk verder gebouwd kan worden aan een toekomstbestendig ziekenhuis voor de inwoners van Zoetermeer.

Zorg voor patiënten

Het HagaZiekenhuis heeft de gemeente verzekerd dat het besluit om IC-patiënten in Den Haag te behandelen geen extra risico’s met zich meebrengt voor de patiënten. Dit is voor de gemeente de belangrijkste prioriteit. De gemeente blijft in nauw contact met het ziekenhuis om ervoor te zorgen dat de zorg voor de inwoners van Zoetermeer goed geregeld is en blijft.