Herbeleef het Stadsfestival Zoetermeer 2040 met de Aftermovie

10 maanden geleden gepubliceerd

Op 16 september vond het Stadsfestival Zoetermeer 2040 plaats waar meer dan 550 mensen van verschillende Zoetermeerse organisaties de bezoekers lieten zien hoe zij werken aan het Zoetermeer van 2040. Volgens wethouder Jan Iedema was er veel te zien tijdens het festival. “Wij zijn trots op deze stad, trots op alle partners en trots dat er zoveel mensen zijn die zich iedere dag inzetten voor onze stad. Samen gaan we de uitdagingen van de toekomst aan en zorgen we dat Zoetermeer dé plek is en blijft,” aldus Iedema.

Activiteiten tijdens het festival

Verspreid over de stad vonden de hele dag meer dan 75 activiteiten plaats. Van inhoudelijke activiteiten als een projectenmarkt, duurzaamheidsmarkt, vrijwilligersmarkt tot activiteiten in de buurt- en wijktuinen, de liefste straatverkiezing, sport en spel, ambacht en dans. Het festival werd afgesloten met een gezellig eindfeest op de Markt met optredens van lokale dansscholen, DJ’s, Qmusic en een droneshow over de toekomst van de stad.

Zoetermeer 2040

Vorig jaar stelde de gemeenteraad de Visie Zoetermeer 2040 vast. “Hierin staat hoe we ervoor willen zorgen dat Zoetermeer nu en in de toekomst dé plek blijft waar het fijn wonen, recreëren, werken en ondernemen is,” legt wethouder Jan Iedema uit. “De vraag is hoe je inwoners meeneemt in zo een toekomstvisie. De toekomst van Zoetermeer is ook de toekomst van onszelf, en die van onze buren, vrienden en familie.” Het Stadsfestival is één van de eerste activiteiten die de gemeente organiseert om inwoners op een leuke en laagdrempelige manier te betrekken bij de toekomstplannen.

Het festival is nu te herbeleven met de aftermovie of door de foto’s te bekijken op de Facebookpagina van ‘Zoetermeer is de plek’.