Minderjarig meisje opnieuw aangehouden voor mishandeling in Zoetermeer

9 maanden geleden gepubliceerd

In Zoetermeer is een minderjarig meisje aangehouden op verdenking van mishandeling, zo meldt de Nederlandse politie. Dit brengt het totaal aantal minderjarige arrestaties voor een reeks geweldsincidenten op achttien sinds vorige maand.

Details van de Arrestatie

Het 13-jarige meisje wordt ervan verdacht een ander 13-jarig meisje uit Zoetermeer te hebben mishandeld op 11 en 17 september. De mishandelingen vonden plaats aan de Florence Nightingalelaan en bij een school aan de Clauslaan. Het slachtoffer raakte hierbij gewond.

De minderjarige verdachte is donderdagochtend thuis aangehouden.

Eerdere Incidenten

Sinds 29 augustus zijn er in totaal achttien verdachten aangehouden voor een reeks geweldsincidenten in Zoetermeer. Deze incidenten begonnen met een mishandeling aan het Hoevenbos waarbij ook een 13-jarig meisje gewond raakte. Beelden van de mishandeling circuleerden op sociale media, waardoor de verdachten konden worden ge√Įdentificeerd.

Reactie van de Burgemeester

De burgemeester van Zoetermeer, Michel Bezuijen, heeft positief gereageerd op de aanhoudingen door de politie. Hij benadrukte dat dit geweld direct moet stoppen en noemde de minderjarige leeftijd van de verdachten en slachtoffers zorgelijk.

Rol van Sociale Media

Opvallend is dat veel van de mishandelingen voortkomen uit geruchten en filmpjes die via sociale media worden verspreid. Deze leiden vaak tot dreigementen en mishandelingen, die vervolgens weer worden gefilmd en gedeeld. Niet alleen het plegen van mishandelingen, maar ook het filmen en verspreiden ervan kan strafbaar zijn.

De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen. Er wordt volop onderzoek gedaan naar het geweld onder minderjarigen in Zoetermeer en het is mogelijk dat er nog meer incidenten hebben plaatsgevonden die nog niet bekend zijn bij de politie.