Twee explosies op een avond in Zoetermeer

6 maanden geleden gepubliceerd

In Zoetermeer hebben in de nacht van 16 op 17 oktober twee explosies plaatsgevonden. De eerste explosie vond plaats bij een woning aan de Streefkerkstraat rond 23:00 uur en de tweede kort daarna bij een woning aan de Ruivenstraat rond 23:25 uur. Niemand raakte gewond bij beide explosies en de politie is een onderzoek gestart.

Explosie Streefkerkstraat

Bij de woning op de Streefkerkstraat werd een plaats delict gemaakt na de explosie rond 23:00 uur. De Forensische Opsporing heeft een sporenonderzoek uitgevoerd. De recherche doet op dit moment uitgebreid onderzoek naar de explosie.

Explosie Ruivenstraat

Kort na de eerste explosie kwam een melding binnen over een tweede explosie bij een woning op de Ruivenstraat. Dit gebeurde rond 23:25 uur. De brandweer is ter plaatse gekomen om de brand te blussen. Ook hier doet de recherche op dit moment onderzoek naar de gebeurtenis.

Verband tussen explosies

Op dit moment is het onduidelijk of er een verband is tussen de twee explosies in Zoetermeer. De politie doet uitgebreid onderzoek naar beide incidenten.

Oproep aan getuigen

De politie roept mensen op die informatie hebben over deze twee incidenten om deze te delen. Ook als er camerabeelden zijn uit de omgeving van de Streefkerkstraat of de Ruivenstraat, wordt gevraagd deze te delen. Dit kan helpen bij het onderzoek naar de explosies.